Supraveghere video

Sistemul de supraveghre video se foloseste in cadrul unor obiective cu nivel de siguranta mai mare . Urmarirea se realizeaza folosind camera video care sunt monitorizate de la un centru de supraveghre local sau de la distanta. Exista si solutii de folosire combinata a sistemelor de efractie cu senzori de miscare , cu sisteme de supraveghre video, caz in care monitorizarea camerelor se face numai la declansarea sistemului de alarma permitand economisirea spatiului de memorare a imaginilor si totodadata da posibilitatea identificarii eventualelor personae care ar patrunde prin efractie , precum si localizarea lor pentru a sustine logistic actiunea echipelor de interventie.

Camerele de supraveghre sunt realizate cu matrici de CCD-uri de rezolutie medie, alb-negru sau color, unele avand si o cale de sunet incorporate in ele.

Semnalul furnizat de camere este de obicei de tin AV, transmisia efectuandu-se pe cabluri coaxial dar exista si variant cu transmisie radio , caz in care sunt necesare echipamente suplimentare.

In functie de aplicatie trebuie alese camerele video care sa corespunda prin parametric avuti atat cerintelor tehnice cat si restrictiilor economice.